Sočiva sa salsiccijom, to je italijanska bela kobasica , celerom i paradajzom sa AVIKO Puree sa mlekom i puterom

Sočiva sa salsiccijom, to je italijanska bela kobasica , celerom i paradajzom sa AVIKO Puree sa mlekom i puterom

Broj porcija 2-4
Vreme pripreme 25-35
Rerna
Šerpa
Mikrotalasna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Purée with milk and butter
- nekoliko italijanskih kobasica (salsiccia)
- 1 konzerva (400 g) sočiva
- 300 g paradajz passate
- 1 stabljika celera
- 1 šargarepa
- 1 srednja glavica luka
- 2 čena belog luka
- ½ šolje suvog belog vina
- ½ l povrtnog bujona
- so i biber
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- nekoliko listova žalfije
- 2 grančice ruzmarina

1. Pržite kobasice u tiganju ili na roštilju nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno smeđu boju.  
2. Sitno iseckajte šargarepu, celer i luk i pržite ih u tiganju sa malo maslinovog ulja. Kada povrće porumeni, dodajte beli luk i pržite još 3-4 minuta. Dodajte iseckanu žalfiju i ruzmarin.  
3. Dodajte vino, kuvajte dok alkohol ne ispari, pa dodajte paradajz passat i povrtni bujon. Kuvajte 20 minuta.  
4. Nakon ovog vremena, dodajte procedjeno sočivo i kuvajte 15 minuta dok se sos ne reducira.  
5. Pripremite pire prema uputstvima na pakovanju. 

Na svaki tanjir stavite porciju sočiva sa povrćem, nekoliko "kvržica" pirea (možete koristiti kesicu za dekoraciju) i 2-3 kobasice. Poslužite začinjeno solju i biberom, sa svežim ruzmarinom i listovima žalfije. 

Dobar savet:
Isprobajte ovo jelo sa našim drugim pireima - sa šargarepom ili spanaćem.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu