Nedeljno pečenje, ćureća prsa punjena spanaćom,lukom, sušenim paradajzom i omletom posluženo sa sosom od sira i AVIKO Purée sa šargarepom

Nedeljno pečenje, ćureća prsa punjena spanaćom,lukom, sušenim paradajzom i omletom posluženo sa sosom od sira i AVIKO Purée sa šargarepom

Broj porcija 4
Vreme pripreme 25-35
Rerna
Šerpa
Mikrotalasna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Purée with carrot

800g pilećih fileta  
200g spanaća  
2 velika jajeta  
200g suvih paradajza  
1 stabljika celera  
1 šargarepa  
1 grančica ruzmarina  
1 čen belog luka  
½ čaše suvog belog vina  
maslinovo ulje  
½ litra povrtnog bujona  
so i biber  

Sos od sira:
½ litra mleka  
25g putera  
25g brašna tip 00  
120g rendanog sira Parmigiano Reggiano PDO  
so i biber 

1. Isecite pileći file poprečno i otvorite ga "kao knjigu". Začinite solju i biberom.  
2. U posudi pomešajte jaja sa solju i biberom. Sipajte 1 kašiku maslinovog ulja u tiganj i ispržite smesu od jaja sa solju i biberom. Ostavite gotovu omletu da se ohladi.  
3. Blendajte suve paradajze dok ne dobijete kremastu konzistenciju.  
4. Tanko isecite luk i pržite ga u tiganju sa spanaćem, solju i biberom dok spanać ne uvene, a zatim ostavite da se ohladi.  
5. Na isečen pileći file rasporedite kremu od suvih paradajza, omlet i spanać.  
6. Rolujte pileći file i povežite ga kuhinjskim koncem.  
7. Isecite celer, šargarepu i 2 luka. Oljuštite čen belog luka i stavite ga zajedno sa preostalim povrćem u lonac. Dodajte grančicu ruzmarina i nekoliko kašika maslinovog ulja. Pržite 2-3 minuta. Stavite pileći file i pržite sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju.  
8. Dodajte vino, smanjite temperaturu i isparite alkohol. Dodajte 2 kutlače povrtnog bujona. Pokrijte lonac i kuvajte na laganoj vatri oko sat i po, povremeno okrećući meso. Ako je potrebno, dodajte još bujona.  
9. Nakon 1,5 sati, sklonite lonac sa vatre i pustite da se turska mesa ohladi 10 minuta. Zatim je isecite na kriške i vratite u lonac sa procenjeno tečnošću.  
10. Pripremite AVIKO Pire sa šargarepom prema uputstvima na pakovanju.  

Sos od sira:
1. Otopite puter u loncu, dodajte brašno i napravite zapršku.  
2. Dodajte procedjenu tečnost od kuvanog povrća, a ako konzistencija nije dovoljno kremasta, dodajte mleko. Mešajte žicom, pazeći da ne ostanu grudvice.  
3. Dovedite do ključanja i dodajte rendani sir.  
4. Sve prelijte u blender i blendajte dok ne dobijete ujednačen sos.  

Na veliki tanjir stavite porciju pirea, a na nju stavite porciju luka i spanać sosa. Pored njega stavite isečeno ćureće  meso i povrće. Sve začinite začinima i sosom od sira.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu