Svinjski medaljoni sa sosom od sira posluženi sa AVIKO Pati Parts Tex Mex
AVIKO Pati Parts Tex Mex
8-12 malih medaljona svinjske tenderloin, debljine oko 3 cm
1 čaša piva
ekstra devičansko maslinovo ulje
so i biber
ruzmarin
Sos:
250ml pavlake 36%
150g rendanog čedar sira
1/2 kašičice slatke paprike (začina)
2 kašičice paradajz paste
prstohvat soli
1. Pripremite AVIKO Pati Parts Tex Mex prema uputstvu na pakovanju.
2. Pržite ruzmarin u tiganju sa malo maslinovog ulja. Zatim stavite svinjske medaljone i pržite ih na srednjoj temperaturi po 3 minuta sa svake strane.
3. Prelijte ih pivom i isparite alkohol. Začinite solju i biberom.
4. Smanjite tečnost dok ne postigne kremastu konzistenciju. Isključite vatru. Ostavite meso da odmara 2 minuta i poslužite sa sosom od čedar sira.
Sos:
1. Rendanjem pripremite čedar sir.
2. U šerpi zagrijte pavlaku sa slatkom paprikom i paradajz pastom.
3. Dobro promešajte i dodajte rendani sir. Mešajte dok se sve ne otopi.
Na svaku tanjir stavite 3 "kapljice" sosa, šireći ga kašikom. Zatim stavite 2-3 medaljona i desetak komada krompira. Začinite solju i biberom po ukusu i dekoršite biljem.
Dobar savet!
Kao alternativu Pati Part Tex Mex, preporučujemo druge ukuse Pati Parts ili naše specijalitete od pire krompira - AVIKO Pom' Croquettes ili AVIKO Pom' Noisettes.