Svinjski medaljoni sa sosom od sira posluženi sa AVIKO Pati Parts Tex Mex

Svinjski medaljoni sa sosom od sira posluženi sa AVIKO Pati Parts Tex Mex

Broj porcija 2-4
Vreme pripreme 25-45
Friteza
Rerna
Tiganj

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Pati Parts Tex Mex 

8-12 malih medaljona svinjske tenderloin, debljine oko 3 cm  
1 čaša piva  
ekstra devičansko maslinovo ulje  
so i biber  
ruzmarin  

Sos:
250ml pavlake 36%  
150g rendanog čedar sira  
1/2 kašičice slatke paprike (začina)  
2 kašičice paradajz paste  
prstohvat soli 

1. Pripremite AVIKO Pati Parts Tex Mex prema uputstvu na pakovanju.  
2. Pržite ruzmarin u tiganju sa malo maslinovog ulja. Zatim stavite svinjske medaljone i pržite ih na srednjoj temperaturi po 3 minuta sa svake strane.  
3. Prelijte ih pivom i isparite alkohol. Začinite solju i biberom.  
4. Smanjite tečnost dok ne postigne kremastu konzistenciju. Isključite vatru. Ostavite meso da odmara 2 minuta i poslužite sa sosom od čedar sira.  

Sos:
1. Rendanjem pripremite čedar sir.  
2. U šerpi zagrijte pavlaku sa slatkom paprikom i paradajz pastom.  
3. Dobro promešajte i dodajte rendani sir. Mešajte dok se sve ne otopi.  

Na svaku tanjir stavite 3 "kapljice" sosa, šireći ga kašikom. Zatim stavite 2-3 medaljona i desetak komada krompira. Začinite solju i biberom po ukusu i dekoršite biljem.  

Dobar savet!
Kao alternativu Pati Part Tex Mex, preporučujemo druge ukuse Pati Parts ili naše specijalitete od pire krompira - AVIKO Pom' Croquettes ili AVIKO Pom' Noisettes.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu